maanantai 31. maaliskuuta 2014

Yksi päivä AIT:llä

Normi päivä Asian Institute of Technology:llä



Ajattelin kirjoittaa yhdestä tavallisesta koulupäivästä täällä AIT:llä. Minulla on luentoja maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Maanantaina on 9-10 GHG mitigation and energy recovery from waste, 10-12 Energy price theory and applications. Tiistaina 8-9 GHG mitigation ja 13-14 power sector management under deregulation. Keskiviikkona 8-10 energy price theory ja 10-12 power sector management. Ja nyt tuo energy price theory- kurssi loppui vihdoin ja viimein! Olimme kaikki niin iloisia, kun se kurssi oli ohi. Eli ei hirvesti koulua enää.

Sainkin Maisalta idean kirjoittaa myös faktaa ihan itse opinnoista, mitä en olekkaan tainut kirjoittaa ollenkaan. Yksi AIT:n opintopiste vastaa 2,5 ECTS, minulla on siis opintoja nyt 8 AIT:n credit verran, jonka pitäisi olla juuri tarvittavan 20 ECTS:n verran. Täällä pärjätäkseen pitää oikeasti opiskella ja taso ainakin täällä school of environment, resources & development ( SERD) - osastolla on  korkea. Kaikki opiskelijat käyvät luennoilla, erillisiä laskuharjoituksia ei ole, niinkuin meillä Lappeenrannassa. Tentteihin pitää opiskella tosissaan, sillä uutta tenttikertaa ei kertakaikkiaan ole. Jos tulee hylsy, niin käyt sitten kurssin ensivuonna uudestaan. Opiskelijoiden, joilla on 4-5 kurssia, työmäärä on todella suuri. Ystäväni Samdina kertoi, että professori oli sanonut hänelle heti kättelyssä, että AIT:n lempinimi on "Assignments of Technology". Enkä ihmettele sitä enää yhtään. 

Luokkakoot ovat täällä todella pieniä. Valitsemillani kursseilla luennoilla on ollut maksimissaan 15 ihmistä, opiskeliljat ja professorit siis tuntevat toisensa hyvin, verrattuna suurimpiin massayliopistoihin. Yllätyin muutenkin kuinka vähän koulussa on opiskelijoita, 2 300 oppilasta 47 eri maasta. 

Sain siis luvan ottaa vain 8 creditin verran kursseja, mutta normaalisti 9 on minimi ja tutkintoa suorittavat tuntuvat ottavan 12 - 15 credits verran kursseja. Kurssit ovat 3 tai kahden creditin arvoisia ja osassa kursseista on myös laboratoriotöitä. Tänne hakeminen kävi sähköisen järjestelmän kautta, joka löytyy AIT:n sivuilta. Hyväksymispaperit tulivat melko myöhässä, koska opiskelijaviisumia varten tarvitsi hyväksymiskirjeen yliopistosta. Ehdimme kuitenkin hakea viisumit ajoissa, mutta siihen tarvittiin monta sähköpostia, että hyväkymiskirje vihdoin lähetettiin minulle sähköpostiin. Tässä koulussa ei ollut minkäänlaista tutoria vastassa tai sen kaltaista. Viereisessä Thammasatin yliopistossa saksalaisilla kavereillani oli kuulemma jokaisella ollut oma tutori. Pärjäsin kyllä hyvin ilmankin, mutta olisihan tutori tms varmast aluksi auttanut sulautumaan porukkaan paremmin. Kaikki luokkakaverit energialta ottivat minut kyllä todella hyvin vastaan ja he ovat todella mukavia ja fiksuja tyyppejä. He ovat lähinnä Myanmarista, Thaimaasta, Bangladeshista, Sri Lankasta ja Nepalista kotoisin ja ovat suorittamassa täällä nyt maisteritutkintoaan.

Samdina, Susan ja minä. 

Susan, Samdina and Dan having a fruit shake.

Lenkkeilypolkua.

Näkee mikä alue on kasteltu ja mitä ei. Kenttä, missä minäkin olen pari kertaa pelannut Rugbyä!

Nuo sähkölinjat rätisee ihan kiitettävästi.
Minun huoneeni! Dormi G huone 33. Pöydällä näette tuulettimen, joka mahdollistaa nukkumisen edes jotenkin tässä kuumuudessa.


Esimerkki tiistai: herään 7:50, hyvin pikaisten aamutoimien jälkeen kävelen luennolle, matkaa luentosaliin on noin 500 metriä. Meillä on täällä AIT:llä SU Snack bar, josta saa 0,5 € kaikenlaisia hedelmäjuomia ja hedelmäsalaatteja intialaisen ynnä muun ruoan lisäksi. Yleensä hedelmäsalaatti aamupalaksi ja sitten hetkeksi koneelle touhottamaan blogia, jotakin kotitehtäviä tai muuten vaan facebookkaamaan. Koulun uima-allas on suljettuna klo 8-10, joten siihen asti pitää odotella, että pääsee uimaan. Yleensä pyrin uimaan tunnin päivässä ja teen sen aamupäivästä, sillä silloin siellä saa yleensä olla aivan rauhassa. Suurin ruuhka-aika on ennen kahdeksaa aamulla ja neljän jälkeen illalla. 


Ei ole koolla pilattu, mutta kyllä täällä sen 2 päivää viikosta viettää.
Dormi.


Tuolta saa hyviä marjasmoothieita ja leivonnaisia.

Aamupala, sheikki maksoi 1,3 € ja suolainen leivonnainen 0,5 €. 


Vietnamilaisessa lounaalla, annos on "Stir-fried chicken with basil leaves", oli aika tulinen tuolla kertaa.

AIT:llä on omanlainen tunnelmansa, tämä on kuin puisto ja oma pikku opiskelijakylänsä isomman Thammasat yliopiston vieressä. Kuvista näkee melkoisen hyvin, miltä täällä näyttää. Minun opiskelija-asuntoni on standard-dorm, jossa ei ole ilmastointia, vaan pelkkä tuuletin ja jaettu WC viereisen huoneen asukkaan kanssa. Tämä on mukavan hiljainen, sillä tässä talossa asuu pelkkiä tyttöjä, tai ainakin se varmaan auttaa asiaa. Myös ”supermarket” on lähellä, josta saa kaikenlaisia vihanneksia. Niitä ei saa esimerkiksi Seven Elevenistä, se on siis kauppa, joka on Bangkokissa joka ikisessä nurkassa. Vuokra tässä huoneessa on 2500 bth/kk eli 60 €/kk (sisältäen netin). 

Eli aamupalan ja aamudatailun jälkeen hyppään uima-altaaseen, jonka jälkeen onkin jo lounasaika. Minun suosikkipaikkani on ravintola, mitä kaikki kutsuvat Thaimaalaiseksi. Se on kampuksen ainut paikka, josta saa sticky-riceä. Se on toisella puolella kampusta, joten usein käyn toisessa lempipaikassani. Siellä on lounasaikaan seisovapöytä, josta voit valita noin kahdeksasta eri ruokalajista mitä haluat lautasellesi, hintaa neljälle eri annokselle + riisille tulee 1 €. Annokset eivät siis ole isoja, mutta on mukava maistella erilaisia ruokia ja yhdistellä kasvisruokia ja kanaa esimerkiksi. 

Lounaan jälkeen on tunnin luento, jonka jälkeen yleensä on vielä pitänyt mennä tekemään koneelle koulujuttuja tai muuta mitä ei ole ehtinyt tehdä, kun on aina koko loppuviikon reissussa. Lenkille ei voi mennä päiväsaikaan, sillä on aivan liian kuuma. Menemme ialliselle noin klo 19-20 ja jos olemme menneet U-squarelle saakka niin sen jälkeen onkin jo niin myöhä, että päivä on paketissa. U-square on iso torin kaltainen paikka Thammasat yliopiston lähellä, mikä on aivan täynnä ruokapaikkoja, täältä AIT:ltä sinne pyöräilee n. 15 min. (Pyörät ei ole mitään kilpapyöriä)

Sitten vaan tuuletin päälle suunnattuna sänkyyn päin ja nukkumaan. Sitten seuraavana päivänä luentojen jälkeen kamat kasaan ja Thammasat yliopiston minibussipysäkille kohti Mo Chit:ia eli Bangkokia. 

Puisto, kuten sanottu. 

Osa puista on todella isoja ja vanhan näköisiä. AIT on kuulemma tunnettu tällaisista vanhoista puista.

Siinä kioski lähellä meidän luentoja, josta saa myös kylmiä juomia sekä välipalaa.

Energy building.

Energy building - aulatila, joskin ulkona. 

Nämä on käteviä, vedenpuhdistimet. Ei tarvitse koko aja olla ostamassa vettä kaupasta.

Luokkahuone, ihan moderni ja siisti, vaikka kampus vieläkin toipuu vuoden 2011 tulvasta.


Umama tilasi herkullisen kala-aterian. 
Kahvila, jonka opiskelijat avasivat ja remontoivat itse AIT:llä. 
Kyllä täällä AIT:lläkin on töitä saanut tehdä.
Ja myös huilia!

Porukalla syömässä Thaimaalaisessa AIT:llä. Kuvassa vasemmalta Benz, Melindan sisko, SERD:n osastojohtaja, Melinda, Dusit, Umana ja Ojash. 
Susanin kämppis Mona kokkasi meille herkkuaterian dormillaan. 
Täällä näkyy tuommoisia pikkukavereita välillä.. 2 metrin maraani. 
Easy Housesta haettu jääjuoma maistui hyvin paahtavassa helteessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti