tiistai 7. tammikuuta 2014

Kämpän hankinta ja koulun alku

KÄMPÄN HANKINTA JA KOULUN ALKU


Noniin, pääsin sitten kunnon tulikasteeseen heti reissun alkuun, Janille iski samainen harmi pari päivää ennen minua. Perjantai-iltana sairastuin ruokamyrkytykseen ja meni tähän päivään asti, kunnes pystyin syömään kunnolla. Voimakkaat ruoantuoksut, jotka kadulla leijailivat, eivät ollenkaan helpottaneet oloani. Nämä ensimmäiset päivät olisi ollut tarkoitus etsiä asuntoa ja asunnon löydyttyä lähteä mahdollisesti rannikolle, eikä sairastaa, mutta tämä on osa reissua. Varmaan kestää jonkin aikaa, että elimistö tottuu vieraisiin bakteeireihin. Minulla on kyllä niitäkin enemmän totuttelemista näihin paikallisiin tulisiin ruokiin, chiliChili more more!

Thaimaalaiset ovat hymyileviä ja yställisen oloisia ihmisä. Kadulla kävellessä kaikkialta tulvii uusia ruoan tuoksuja ja liikenteen melu on melkoinen. He tosin tuijottavat tällaista valkoista länsimaista tyyppiä melkoisesti, mutta ei se mitään. Hymyilee vain takaisin. 

Jäbällä oli vähän bassoa! Esitteli aivan innoissaan.
Yksi katukeittiön aterioista, saattaa näyttää oudolta, mutta maukasta on!



Luulin tilanneeni lasillisen mansikka-cocktailia, sainkin kannullisen.




Katugrillissä oli myynnissä naminami ötököitä,  huom! eläviä.



Näkymä kämpästä, kun kadulle syntyi pitkä ruuhka parin tyypin tötöillessä.



Foodcourtista, parasta jälkiruoassa siis friteerattu banaani!

Bangkokin liikennettä.



Meren äärelle emme ehtineet, mutta asunto löytyi, joka oli tietysti pääasia. Ensin olimme pari yötä J-park – nimisessä asuinkompleksissa, joka oli todella siisti; talojen keskelle oli tyylikkäästi sijoiteltu uima-allas ja kuntosali. Tämä oli kuitenkin varsin elotonta seutua, joten päätimme lähteä etsimään SkyView asuntoa Soi Rangsit Pirom- nimiseltä kadulta, sillä viime vuonna täällä asunut kaveri kertoi tämän olevan vilkas opiskelijakatu. Saimme sitten Sky View:stä asunnon; 52 neliötä, ylimmästä eli kahdeksannesta kerroksesta ja vuokra on 200-230 euroa kaikkine kuluineen kuussa. Ja viereisessä Sky View rakennuksessa on uima-allas katolla, sekä kuntosali, joita saamme käyttää. Khyllä kelepaa.

Vähän kuvaa kämpästä.
Kämppää edelleen.


Pehmeän värinen auringonlasku J-parkissa.

Koululle täältä on matkaa semmoinen neljä kilometriä, jonka hurauttaa taksilla äkkiä moottoriteitä pitkin ja kyyti maksaa vähän päälle euron. Täällä tulee kuljettua lähes kaikki matkat taksilla, sillä välimatkat ovat melko pitkät eikä vilkkaita moottoriteitä pitkin nappaile lähteä tallaamaan ja kuten aiemmin mainittu taksit ovat todella edullisia verrattuna Suomen hintoihin. Tänään kokeilin mennä Bangkokiin bussilla, matkaa on noin 30 km ja matka kesti ruuhkassa keskustaan yli tunnin. Taksilla sama matka maksaa 4,5 euroa. Taksilla matkustaessa kannattaa aina pyytää laskutus mittarilla, etteivät kuskit pyydä matkan päätteeksi liian korkeita hintoja.

Helppo ja nopea kulkuneuvo ovat myös mopotaksit, jotka ovat käteviä lyhyillä matkoilla. Kämpiltä on matkaa valtatielle jokunen kilometri, jonka pääsee mopotaksilla 0,2 eurolla hurauttaen, jos on kiire tai laiskottaa. 


Tänään oli siis AIT:n orientaatiopäivä. Eurooppalaisia vaihto-oppilaita on melkoinen vähemmistö, eikä muutenkaan suurta määrää vaihto-opiskelijoita ollut ainakaan vielä saapunut. Muutamat joihin ehdin tutustua, vaikuttivat mukavilta. Orientaatiossa koulun rehtori ja eri osastojen johtajat puhuivat meille, uusille opiskelijoille, ja toivottivat tervetulleiksi. Mielenkiintoisinta oli saada selville lukujärjestys, jonka sain sumplittua haluamallani tavalla, mikäli siihen ei huomenna tule muutoksia AIT:n taholta.  Jospa sitä huomenna sitten pääsisi Koh Samet:lle, siis rannalle!

AIT:n dormit olivat vähän ankean näköisiä.


AIT ja vielä kerran AIT!


Koulun uima-allas näytti kutsuvalta!


Minun ensimmäinen päivä AIT:lla takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti